duminică, 25 decembrie 2011

Cadouri de Crăciun

- Ce înseamnă Crăciunul ?
- Dincolo de semnificația religioasă, dincolo de semnificația astronomică a solstițiului de iarnă și de renașterea soarelui și întoarcerea luminii, Crăciunul înseamnă întoarcerea acasă, întoarcerea în familie, întoarcerea la normalitate.

Departe de acasă, astăzi nu a fost Crăciunul, astăzi a fost 25 Decembrie.

Ne-am cumpărat cîteva căsuțe de Crăciun din tîrg pe care ni le-am făcut apoi cadou și cărora le-am pus numele....acase (pluralul de la acasă). Aici se poartă, e la modă ca adverbele să aibă plural.


Acase de Crăciun

Cea albastră este a mea, cea roșie este a ei. Cum altfel.
Casa din mijloc este casa de oaspeți. Aici așa este civilizat, fiecare are casa lui.


Cadouri de Crăciun, luminate

Mai avem multe alte case cumpărate, pe oriunde mergem cumpărăm cîte o casă.
Să nu spună lumea că românii nu au bani să-și cumpere o casă.

Tot privind casele noastre luminînd călduros sub brad, ne-am gîndit și la cadoul de Crăciun de anul viitor.
Cadoul pentru anul viitor va fi... întoarcerea acasă...de Crăciun.

4 comentarii:

  1. Acasă poate fi acolo unde eşti cu cei dragi, indiferent că eşti aici, în Franţa, sau acasă, în România, câtă vreme sunteţi împreună. Adică oriunde pe Pământ, împreună să fiţi, dacă e posibil în aceeaşi casă. Aşa că vă urez în loc de la mulţi ani şi alte convenţii, să fiţi laolaltă :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim frumos pentru urari! Incercam sa facem acasa din casa in care locuim impreuna. Si asta cere timp. Asa este, la sfirsitul zilei ne avem doar pe noi doi laolalta. Si pentru a fi in spiritul celor douasprezece povesti de ciocolata, va urez pofta buna de viata dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Există o casă pentru care ai acte de proprietate, plăteşti impozite şi poate e chiar plină de nişte oameni care îţi sunt rude sau se declară prieteni dar în care să nu te simţi acasă... Acasele tale ţin aprinsă o lumină şi speranţa că toţi vom ajunge acasă într-o zi. Chiar în propriile case.
    Un An Nou fericit cu bucurii si spor în toate îţi doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru urari Cornelia.Iti doresc un an putin mai nou, cu putin mai multe bucurii, cu putin mai multi oameni frumosi alaturi, intr-o casa frumoasa, doar a voastra. Putin cite putin.

    RăspundețiȘtergere